Женска парна баня – парилка

В българската традиция женската парна баня се е наричала “парилка”. Лекуването на женските гениталии с билкови изпарения e познато не само в България, но и в много други култури по света. На английски ще я намерите като нашумялото “yoni steaming”, на испански като “vaporizaciones vaginales”. Докато в България тази практика е почти забравена, в Мексико и Корея употребата на интимната женска парна баня е все още жива традиция. Тя се използва като терапия за сгряване на утробата и за подобряване кръвообращението в тазовата област.

Лечебната сауна за женски процедури омекотява тъканите, облекчава спазмите, отпуска тазовото дъно и му помага да преодолее болки и травми. Парилката има за цел да помогне на Утробата да се подготви за зачатие, също така придружава процеса на лекуване на женските полови органи при различни гинекологични заболявания. За много съвременни дули женската парна баня е позната като неизменна част в периода на следродилна грижа за майката. Постпартум употребата на парилката помага за изчистването на маточната кухина, за предотвратяване на евентуални инфекции и за по-бързо възстановяване на жената. 

В България можете да откриете рецепти за интимно женско запарване на Петър Димков и на баба Ванга, която пък е съветвала да се употребява къртича пръст за запарката, с цел лекуване на яйчници и на безплодие. 

Женската парна баня е едно изключително приятно и блажено церемониално преживяване за жената, дълбоко ритуално пътуване в света на утробата. 

Парилката на Нежно Биле представлява удобно сглобяемо дървено столче.  То е покрито с пчелен восък, което предотвратява изпарения на отровни лакове и бои към влагалищната зона. Към парилката е включена мека седалка, както и пакет от билки, с които преживяването ви ще бъде благоуханно и лечебно.