За мен

Казвам се Мила и по професия съм междукултурен медиатор и антрополог. Завършила съм висшето си образование в италианския държавен университет в Милано, магистратура между СУ “Климент Охридски” и “Ла Сапиенца” в Рим. Понастоящем съм докторантка към Институтът за етнология и фолклористика с Етнографски музей при Българска академия на науките на тема “Женско тяло и женско здраве”. Интересът ми към здравето и народната медицина се зароди в Амазония, а фокусът към натуралната гинекология бе част от моя личен път да бъда здрава и щастлива като жена.

Минала съм по трънливия път и още от малка бях диагностицирана с ПКЯ. Обикаляла съм по лекари и гинеколози, които предлагаха единствено лечение със синтетични хормони и не се интересуваха от причината и същността на заболяването ми, а лекуваха за кратко симптомите, които после отново се връщаха с пълна сила. Това продължи години наред, докато през 2006-а година не заминах да живея в Амазонската джунгла на Перу. Там имах уникалната възможност да живея сред местни племена, да чуя гласа и песните на тропическата гора, нейната мъдрост, да бъда заобиколена от билковата аптека на Майката Земя.

През тези 12 години, в които живях в Амазония в Перу, аз срещнах прекрасни хора от различни етноси, които населяват тази част на планетата и които ме въведоха в едно друго измерение на лекуването. Те ми помогнаха да установя една по-интуитивна връзка с природата и с моя собствен женски потенциал. Там аз открих себе си и постепенно бях омаяна от могъщата сила на растенията и на тяхната лечебна любов. Като антрополог наблюдавах различни начини, по които жените си помагаха в техния жизнен път и постепенно намерих мой собствен начин да бъда здрава, жизнена и свързана със себе си жена. По пътя на натуралната гинекология аз открих много сестри, които допринесоха за нови знания, за нови перспективи и форми на лекуване. Благодаря на всяка една от тях и на всяка една от вас, която е решила да тръгне по този магичен и лечебен път.

жени от етноса шипибо бродират“кънъ“
Мила с авторите на книгата „Писмо до теб от Амазония“