Генитална кандидоза

ГЕНИТАЛНА КАНДИДОЗА – конфликти, ярост, сексуално безсилие. Важи и за други влагалищни инфекции!

На какви нива да работим:

1. Емоционална стратегия

2. Детокс и Работа върху черен дроб и бъбреци, които да ни помогнат да се освободим от излишното в организма.

3. Хранителен режим и елиминиране на храни, които създават среда за гъбичките.

4. Повишаване на имунитета.

ЕМОЦИОНАЛНА СТРАТЕГИЯ

Кандидата винаги присъства в човешкото тяло, но определени ситуации и обстоятелств проправят пътя за появата на кандидоза. Всеки симптом е биологичен отговор на емоционалните ни конфликти, особено като жени – емоционални, хормонални, прекрасни – такива каквито сме. Емоциите, фрустрациите, пак и отново тези женски емоции, които се трупат тихо или шумно в нас….Но какви са скритите причини за кандидозата, какво преживяваме в сексуално отношение и какво ни кара да се чувстваме безсилни до такава степен, че да се появява тази ужасяваща гъбична течност?

Защо и какво не ни задоволява? Кандидозата е свързана със скрити емоционални конфликти, отнасящи се до истории за сексуално безсилие: Твърде много сексуален контакт; Необходимост от повече или по-малко сексуален контакт с човека, когото обичам; В траур съм от връзка, завършила зле; Сексуални отношения, които не са както желая; Сексуални навици, които не са ми по вкуса; Незадоволена съм Утробно; Нужно ми е повече гушкане и галене от чисто и просто проникване; Страх от пенетрация; Страх да не би да не задоволиш фантазиите на партньора; Страх от забременяване, което чрез кандидозата да попречи на мъжа да проникне в теб и т.н….

При всяка жена е различно, но това са най-вече ситуации на търсене на любовта, за която сме белнували, копнеели, а уви – реалността е друга. Дълбоко в нас мечтаем за определен сексуален контакт, който обаче не съвпада с реалността. Любовната игра не е такава, каквато тайно копнеем да бъде, не се получава. Сексуалните отношения се превръщат в един разочароващ сексуален факт. Колкото и да си мислим, че сексът ни е супер, тайно и скришом дори от самите себе си събираме разочарование, а ние дори не можем да си признаем това. Защо – защото са ни учили да сме конформистки, защото сме израснали в такова общество, учили са ни като жени да правим хиляди компромиси за сметка на нас самите. Ако нашият партньор се чувства задоволен сексуално, то ние трябва да сме щастливи за него – а ние? Позволяваме ли си наистина да отстояваме сексуалността, за която копнеем? Наистина ли сме с човека, когото желаем? Допускаме ли да бъдем прониквани така както не желаем?

Усещате ли се сексуално обезличена или дори малтретирана от някое сексуално желание на партньора ви? Като биологичен отговор на тези ситуации, инфекцията с дрожди е отговор: бариера, физическа и сексуална защита, тъй като дразненето предотвратява правенето на любов. Следователно кандидозата се появява там, където е натрупано безсилие и гняв в това отношение. Кандидозата е материализирането на конфликт, за който не само не предполагаме, но и отказваме да търсим решение. Тази влагалищна гъбична инфекция, която често причинява силен сърбеж, парене и дразнене, разкрива дълбоки, често неосъзнати, конфликти на страх, вина, срам, недоверие и гняв във връзка със сексуалността и партньорството. Гениталната кандидоза съвсем очевидно ни показва как живеем и чувстваме своята сексуалност и връзката си.

Понякога този конфликт може да бъде програмиран от минали травми или да произхожда от конфликтни обстоятелства, претърпяни от предшественик или от родители по време на бременност или ранно детство. Кандидозата може да бъде проява на конфликти между поколенията, затова новите членове на семейството повтарят и наследяват тези активни несъзнателни програми от родители, баби или прабаби. Ако не успеете да се справите сама, то семейните констелации за работа с кандидоза са силно препоръчителни, за да намерим решение на този повтарящ се модел, който е завладял живота ви. Гъбичките често идват, когато нашият организъм е изтощен хронично от стрес и от неправилна храна. Неправилен хранителен режим също е признак на това, че човек не си обръща достатъчно внимание или няма време за себе си. От емоционална гледна точка гъбичките могат да бъдат и продукт на телесна нужда да се избегне проникването на емоционални токсини или на вредни навици, независимо дали са физически или психически натоварващи.

Да се намери точният емоционален корен също не е лесна задача и със сигурност растенията и натуралната медицина няма да успеят да помогнат дълготрайно, ако жената отказва да направи крачка към промяната. Растенията и храната няма да излекуват нищо напълно, ако не разпознаете вътрешната работа, която имате да реализирате. При генитална кандидоза, вашата вагина ви казва какво трябва или не трябва да направите, само е необходимо да я слушате повече. Кандидозата идва в тялото, за да филтрира, да прочисти нещо. Тя идва, за да ви помогне да се създаде нова среда и нови процеси на място, на което не сте обърнали внимание. Гъбите, както и в природата, поемат гниещите вещества от организма, поради това е необходимо освен хранителен режим, емоционално да вървим към мислене, което НЕ води до гниене на психиката ни. Какво значи това? Така както гъбите премахват и преработват вредните вещества, така и ние трябва да им помогнем като премахнем вредните емоционални навици и избори в живота си и да създадем една нова среда за развитие. Гъбите идват там, където е необходимо да дойде нещо ново в живота ни – те идват, за да изчистят старото и си отиват, когато сме създали плодородна почва за ново начало. Ако не изчистим старите емоционални и душевни плесени, то те започват да се разрастват. Всяка болест е съвършена и е в наша полза. Без гъбичките нашият организъм няма как да ни алармира, че нещо не е наред. Ако има сексуална фрустрация, нещо на сексуално ниво не ти харесва, защо го допускаш постоянно в живота си? Дали това не е свързано с някаква родова травма или със сексуални действия, които не можеш да откажеш на партньора си, дали е желание за повече нежност и по-малко пенетрация? Когато дойде време за промяна, Вселената ще те накара да се чувстваш толкова неудобно, че няма друг избор, освен промяната. Довери се на процеса. Нивата на кандида в организма могат да бъдат различни, като се проявяват само моментно или се превърнат в сериозно хронично заболяване. Промени перспективата за заболяването. Невъзможно е да се лекуваме, ако не променим тези аспекти. Фокусирай се върху всички здрави клетки в твоето тяло, които се опитват да те върнат в баланс.

Друг важен аспект е да елиминирате проникването на слюнка във влагалището. Бактериите, които са в устата не са бактериите, от които вагината ви се нуждае. Когато сме уязвими, те нарушават влагалищната среда и това е предпоставка за развитие на гъбички. Слюнката не е лубрикант, след орална любов вие и вашият партньор е препоръчително да се измиете преди проникване.

ТВОЕТО ТЯЛО Е ПРОГРАМИРАНО ЗА БАЛАНС

Медитацията е от съществено значение. Нужно е само половин час на ден на приятно място. Прегледай на емоционално ниво какво означава вагиналното проникване за теб в този момент от живота ти. Какво чувстваш в сърцето си? Обичаш ли го? Имаш ли нужда от него? Как би искала да бъде? Говори с него (нея), сподели, опитайте се да промените постепенно сношенията. И ако човекът до теб не се вслушва в това, което казваш, в това, от което имаш нужда – сам направи изводите си и не бъди единствената, която прави копромиси. Ако само ти правиш компромиси и задоволяваш чужди сексуални фантазии и нужди, би ли искала да живееш живота си в този свят без да усетиш вкуса на любовта? Направи семейна констелация, медитирай, но най-вече разговаряй с партньора ти – може би той или тя изпитват същото и просто ви е страх от една крачка напред към истинското сливане. И спокойно – всички сме минали през такива моменти. Прегръдки!

ДЕТОКС И РАБОТА ЗА ЧЕРЕН ДРОБ И БЪБРЕЦИ

Кандидозата може да не е само генитална, а да се появи вмразлични части от тялото и да превземе изцяло организма. Гъбичката сandida отделя токсини в кръвта и оказва пагубно влияние върху нервната и имунната система, като може да повлияе върху физическото, психическото и емоционалното благополучие на човека. Кандидозата може да е скрита причина и за множество гинекологични заболявания. Когато кандидата превземе нашето тяло, тя с нетърпение поглъща млечни, въглехидрати и сладкиши, което я подхранва и така тя успява да се размножи по такъв начин, че да изтощи имунната система. Приемът на някои медикаменти – орални контрацептиви, антибиотици, кортикостероиди и други фармацевтични продукти са рискови фактори за възникването на кандидоза, така както и нивото на стрес и занижената имунна система. Диабетиците също са високо предразположени към кандидоза. Гениталната кандидоза може да бъде предизвикана също и от лубриканти, презервативи, тампони или пълните с химикали дамски превръзки, предлагани на пазара. В процеса на изхвърляне на токсините от организма е необходимо да съдействаме на тялото си, на черния дроб и на бъбреците.

Препоръчителни билки: корени и листа от глухарче, зелен чай, коприва, риган, мента, карамфил, пелин. Редувайте периодично билките, за да не привикне гъбата към определено растение.

За детокс: Прясно изцедени сокове от зеленчуци – листа от глухарче, магданоз, селъри, джинджифил, ряпа, лимон, грейпфрут.

За повече билки и по-разширена програма, виж пълния курс по натурална гинекология на Нежно Биле:

https://shop.neznobile.com/product/%d0%ba%d1%83%d1%80%d1%81-%d0%bd%d0%b0%d1%82%d1%83%d1%80%d0%b0%d0%bb%d0%bd%d0%b0-%d0%b3%d0%b8%d0%bd%d0%b5%d0%ba%d0%be%d0%bb%d0%be%d0%b3%d0%b8%d1%8f/

ХРАНИТЕЛЕН РЕЖИМ

Храните, които генерират анормална влажност в тялото, са тези, които са студени при стайна температура, млечни, прекалено сладки или твърде солени, гранясали храни и особено хляб, приготвен с химическа ферментация, алкохолни и газирани напитки. Причина може да бъде и често преяждане. Елиминирайте за определен период от време всички продукти, които имат дрожди, ферменти, захари. Ако е много сериозно елиминирайте дори естествени захари като мед, меласа, агаве или всеки естествен подсладител, плодове, плодови сокове, сладки картофи, цвекло, ориз. Алкохолните напитки са изключително противопоказни. Препоръчително е да се избягват картофите и нишестетата. Премахнете от диетата всички пушени и преработени продукти, които съдържат захари, химически добавки и дрожди, всички млечни продукти, всички видове гъби, пшеница и производни, овесени ядки и мюсли. Елиминирайте стимуланти, кафе, кола или тютюн, сладоледи, печени ядки, особено фъстъци. Премахнете от диетата всички месни продукти поне за месец. След месец веднъж седмично може да се яде морска риба или фермерско месо. Яде се винаги през деня, а не през нощта, защото се усвоява много по-бързо. Избягвайте пикантни храни и подправки като лют червен пипер, люти чушки. Сурови и студени храни яжте само от време на време. Да се избягва пиенето на хлорирана вода.

Добавете антимикотици в хранителна форма като чесън, джинджифил, мащерка, карамфил, риган, лук, канела, мента или кориандър.

Зеленчуци: целина, репички, лук, праз, броколи, тиквички, патладжани, карфиол, праз, зеле, чушки, краставици, ряпа, брюкселско зеле

Зеленолистни – спанак, кейл, киселец, коприва, магданоз, левурда, коприва, копър, кориандър, лапад, зеле, листа от репички, листа от хрян, листа от моркови или листа от цвекло от градината.

Яжте по-малко моркови и домати.

Бобови – леща, грах, зелен боб, нахут, боб, боб мунг (изсушава състоянието на влага в тялото и помага за процеса на детокс). Зърнени култури: киноа, амарант, просо, елда, кафяв ориз, лимец, ръж.

ВОДОРАСЛИ!

Пробиотици – кефир, кимчи. Рядко домашно истинско кисело мляко.

Правете си Кълнове! Чист ябълков оцет, Накиснати ядки от бразилски орех, бадеми.

Плодове – лимони, авокадо, грейпфрут, джанки, шипки, червени боровинки.

Витамини от група В и Vit C във високи дози.

Храни, които могат да се консумират умерено: тофу, скумрия, морски дарове, домашни яйца, месо след първия месец.

Диетата, която трябва да се спазва продължава толкова, колкото е необдохимо на организма да оздравее – ще познаете по отсъствието на симптоми и добрите изследвания. Постепенното връщане към други храни трябва да бъде следено и да се подхожда внимателно към евентуални нови прояви. При кандидозата е необходимо много търпение, постоянство и самолюбов!!!

Приемайте пробиотик или пробиотични храни.

Обичайте се!

Дайте си време, време за лекуване, време за обичане, време за новото.

За повече информация за лечението, вижте тук:

https://shop.neznobile.com/product/%d0%ba%d1%83%d1%80%d1%81-%d0%bd%d0%b0%d1%82%d1%83%d1%80%d0%b0%d0%bb%d0%bd%d0%b0-%d0%b3%d0%b8%d0%bd%d0%b5%d0%ba%d0%be%d0%bb%d0%be%d0%b3%d0%b8%d1%8f/